Over ons

Sun Format is opgericht in 1984 door de familie van Schip (Theo en Gusta). Het eerste bedrijfspand was een monumentaal winkelpand aan de Dorpsstraat in Amstelveen. De verbouwing en renovatie duurde ongeveer een jaar. De uitbreiding met een grote werkplaats en magazijn werd al twee jaar na de opening gerealiseerd.

Na enige jaren en met veel passie waren Theo en Gusta er in geslaagd om het bedrijf een stevige basis te geven in een onzekere tijd. Dit betekende o.a. dat er ook personeel in dienst kwam om te assisteren bij de montage van zonweringsproducten. In de jaren ’90 is het bedrijf uitgebreid met twee familieleden , zoon Dennis en zijn vrouw Petra , dit maakte Sun Format tot een echt familiebedrijf.

Rond 2006 werd duidelijk dat er in het Oude Dorp van Amstelveen geen toekomst was als Sun Format wilde groeien , dit leidde uiteindelijk tot een verhuizing naar het nieuwe bedrijvenpark aan de rand van de Westwijk. Dit nieuwe bedrijfspand is groter en beter bereikbaar voor bezoekers. Hier kan men terecht voor een bezoek aan de uitgebreide showroom en uiteraard voor een goed advies of een offerte.

Inmiddels zijn de oprichters , Theo en Gusta van Schip, teruggetreden en is de dagelijkse leiding in handen van Dennis en Petra van Schip. Samen met de personeelsleden geven zij vorm aan een familiair bedrijf , waarin kwaliteit en aandacht voor de klant de uitgangspunten zijn.